Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов е отстранен от

...
Главният директор на Гражданска въздухоплавателна администрация Христо Щерионов е отстранен от
Коментари Харесай

След скандалния полет: Георги Гвоздейков махна шефа на Гражданската авиация

Главният шеф на " Гражданска въздухоплавателна администрация " Христо Щерионов е отхвърлен от поста си. Това разгласи транспортният министър Георги Гвоздейков. 



Рокадата идва след случая с хеликоптер, прелетял рисково ниско над плаж " Градина " и разхвърлял рекламни листовки по пясъка и в морето.

„ Този полет е в прорез с всички правила. Компанията, която го е направила, е правила сходни полети и преди и не е обърнато задоволително внимание на сигурността им. Това е рецидив. Ние, като държавно управление, и аз, като министър, няма да позволим това да продължава да се случва. Трябва да работим повече върху контрола ”, заяви Гвоздейков.

По думите му не е взето решение кой ще замести Христо Щерионов.

„ Изготвя се заповед за инспекция на авиационния оператор, документите на хеликоптера и тези на водача. Предстоят съществени дейности от страна на ГВА. Трябва да бъдат снети пояснения и от водача за какво и по какъв начин е предизвикан да бъде изпълнен този полет. Не е изключено да бъде лишен лицензът както на оператора, по този начин и на водача ”, разясни министърът на превоза. И добави, че е научил финален за случая, което е неприемливо.

„ Контролът е занижен и всеки си прави, каквото си желае, когато има солидна сума пари, за които би трябвало да бъде осъществен полета ”, заключи министър Гвоздейков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР